Napelemes rendszerek

Vállalkozásoknak

Gyors megtérülés

Rendszermérettől és helyszíni adottságoktól függően 5-7 év alatt megtérül egy napelemes beruházás.

Környezettudatosság

Környezetbarát módon és gazdaságosan állítható elő vállalkozása energiaszükséglete

Költségcsökkentés

A napelemekkel növelheti vállalkozásának energiahatékonyságát és akár 0-ra csökkentheti energia költségeit

Hogyan működik és mire használható a napelem rendszer?

01

Termelés

A napelemek a napsugarakat elektromos árammá alakítják. A megtermelt energia egyenáramú, amit a napelemrendszer lelkét alkotó inverter átalakít váltóárammá, amivel az Ön otthoni elektromos berendezései működtethetők.

02

Kapcsolódás

A napelemek termelése a napenergia intenzitásával párhuzamosan változik, ami annyit jelent, hogy szezonálisan és napszakonként is más az előállított váltóáram mennyisége. Ennek áthidalására az esetlegesen felhalmozott többletenergiát tárolni kell, a hiányt pedig pótolni, aminek a hazánkban elterjedt és kézenfekvő módja a közüzemi hálózattal való összekapcsolás egy oda-vissza mérőóra segítségével.

03

Többletfelhalmozás

A megtermelt energiát folyamatosan tápláljuk a szolgáltató hálózatába, a fogyasztásunkat a betáplált mennyiség erejéig egész évben díjmentesen kapjuk vissza a hálózatból, így például a nyári hónapokban felhalmozott többletenergiát a téli hónapokban is fel tudjuk használni.

04

Engedélykérés

Ennek kialakítására a szolgáltatóval szerződést kell kötnünk, és meg kell kapnunk a szükséges engedélyeket.

Mennyi idő alatt térül meg?

A napelem rendszer megtérülési idejét több tényező befolyásolja:

5 kWp-os napelem rendszer esetén

0 kWh

energiát termelhet évente

0 Ft

Ft éves villanyszámlát válthat ki

0 +

éves megtérüléssel számolhat

Mennyi idő alatt telepíthető egy napelemes rendszer?

Általában a háztartási méretű rendszerek telepítése 1 nap alatt megtörténik, de a szükséges engedélyek beszerzése miatt az adminisztrációs folyamat ennél jóval hosszabb, a döntés meghozatalától számított 2-3 hónapos átfutási idővel érdemes kalkulálni.

Díjmentes, ide kattintva máris elküldheti ajánlatkérését.

Az előzetes ajánlat elfogadását követően egy előre egyeztetett időpontban kollégáink a helyszínen megvizsgálják az adottságokat (tetőre szerelhetőség, kábelelvezetés módja, mérőóra hely, stb.) és ennek megfelelően aktualizálják az ajánlatot. Ez általában 1-1,5 órát vesz igénybe.

Ha Ön úgy dönt, hogy belevágna a megvalósításba, akkor a szerződéskötést követően elkészítjük a kiviteli terveket és előkészítjük a csatlakozási dokumentációt az engedélyeztetéshez.

Általában 30 nap, de előfordul, hogy 60 napig is eltart a szolgáltatónál az ügyintézési idő, erre sajnos nincs ráhatásunk.

Az engedélyek beérkezését követően egyeztetünk Önnel a kivitelezés időpontjával kapcsolatban.

A napelemes rendszer a közüzemi szolgáltatóval való szerződéskötést, valamint a kétirányú oda-vissza mérő óra kihelyezését követően lesz üzembe helyezhető.

Pályázatok Vállalkozások részére

VINOP-1.2.1-21

Felhívás célja: A vállalkozások fejlesztése a technológiai háttér megteremtésében és a digitális eszközök, online alkalmazások vagy ipar 4.0 megoldások bevezetésében. Cél, hogy a támogatás révén

Tovább olvasom »

Felkeltettük érdeklődését?

Nézze meg , hogy mekkore rendszerre lenne szüksége és mennyibe kerülne az ön számára.