Solar

3

napelem

LONGI SOLAR MONO PERC

FÉLCELLÁS TECHnológiájú napelem

LEGFŐBB TERMÉKINFORMÁCIÓK

A LONGi Solar a monokristályos szilícium technológiával foglalkozó, vertikálisan integrált LONGi Green Energy Technology cégcsoport napelem cella- és modulgyártó vállalata. A cégcsoport tagja még a LONGi Silicon monokristályos szilícium ingot- és szeletgyártó vállalat, valamint a mono technológiájú napalemparkokat kivitelező LONGi Energy.

LONGI CÉG ÁTTEKINTÉSE​

A LONGi Solar 2000. februári alapítása óta elkötelezett híve a monokristályos szilícium technológián alapuló napelem kutatás-fejlesztésének, gyártásának és világszerte történő értékesítésének, a legjobb fajlagos költségű megoldást kínálva ezzel a piacon. Mára a világ legnagyobb mono napelem cella és modul gyártója: 6,5 GW-os termelésével 16%-os piaci részesedéssel bír a mono napelem gyártásban. Ezzel Kína legnagyobb és a világ 3. legnagyobb nemzetközi napelem beszállítója. A tervek szerint 2020-ra 20 GW-ra bővített gyártókapacitásával a világ legnagyobb napelemgyártójává válik.

KUTATÁS-FEJLESZTÉS

A LONGi Solar a monokristályos szilícium technológia egyik legnagyobb fejlesztője. Éves árbevételének rendszerint 5-7%-át költi kutatás-fejlesztésre, ezzel ezen a téren is vezető helyen áll a világ napelemgyártói között. Kutatás-fejlesztési részlege világszerte kimagaslóan sok, több mint 460 főt foglalkoztat. A vállalat több, mint 260 bejegyzett szabadalommal rendelkezik a monokristályos szilícium szelet, napelem cella és napelem modul gyártás területén.

MONO PERC TECHNOLÓGIA

A LONGi Solar mono PERC technológiájú napeleme magasabb hatásfokú, energiasűrűségű és energiahozamú, mint a hasonló poli technológiájú napelemek. Jobban teljesít alacsony fényintenzitás és magas környezeti hőmérséklet mellett. Lassabb a teljesítmény-degradációja, ezáltal a LONGi kedvezőbb teljesítmény garanciát vállal, mint ami az iparágban elterjedt. A magasabb hatásfoknak és energiasűrűségnek köszönhetően a LONGi napelemekkel épített rendszereknek kisebb a helyigénye, és alacsonyabb a tartószerkezeti és villanyszerelési anyagköltsége, ezzel a legjobb fajlagos költségű energia megoldás a piacon. A LONGi napelemek minőségét a több mint 50 lépésből álló ellenőrzési rendszer biztosítja.

PERC ZSINDELY TECHNOLÓGIA

Kiemelkedő hatékonyság, nagyobb teljesítmény alacsony besugárzás.

PERC CELLA

A PERC cella passzivált hátsó oldallal és lézeres barázdálási eljárással rendelkezik, ami jelentősen javítja a cella hatékonyságát.

NAGY ENERGIA HOZAM

Kiemelkedően alacsony besugárzási teljesítmény Alacsony teljesítmény-hőmérséklet együttható Alacsony üzemi hőmérséklet Ezek a műszaki teljesítmények és technológiai fejlesztések együtt magas energiahozamot eredményeznek.

FÉLCELLÁS TECHNOLÓGIA

A félcellás szerkezet azt jelenti, hogy a napelem cellát két külön részre vágjuk infravörös lézerrel, ezáltal a felére csökkentjük a működési áramot. A hőveszteség jelentősen csökken, és a modul teljesítménye 2% -kal nő. A modul megbízhatósága is javul.

ALACSONYABB MELEGPONT HŐMÉRSÉKLET

A kis területű árnyékok túlmelegedést okozhatnak az érintett részeknél. Ezt a jelenséget “hot spot”-nak nevezik. A hosszan tartó túlmelegedés visszafordíthatatlan károkat okozhat az adott modulban. Mivel a félcellás modulok húrárama a teljes cellás modulok fele, a túlmelegedett pontok hőmérsékletét nyilvánvalóan alacsonyabb. A LONGI által végzett tesztek azt mutatják, hogy a hőmérséklet különbség akár s 10-20 ℃ is lehet. Ez növeli a napelem modul hosszú távú megbízhatóságát.

ALACSONYABB ÜZEMI HŐMÉRSÉKLET

A félcellás napelemnek felére csökken a működési árama, ezáltal a hőveszteség jelentősen csökken. Az üzemi hőmérséklet ennek megfelelően csökken, javul a modul megbízhatósága és teljesítménye.